Barbár steak grilled cheese szendvics fűszeres tormás túrókrémmel és sörben sült hagymával
Hozzávalók:
- 1 szép szelet ribeye
- 100 g Rögös túró
- 4 szelet toast kenyér
- 4 szelet cheddar
- 1 ek. rub (bármilyen, amit csak szeretünk)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 dl barna sör
- kevés málnaecet
- 1 tk. tormakrém
- csipet só és bors
- 1 ek. barna cukor
- 1 ek. vaj
Elkészítés:
A húst sóval, borssal fűszerezzük, és mindkét oldalát magas hőmérsékleten, nagyjából 2–2 percig sütjük. Félretesszük pihenni, addig megcsináljuk a többi elemet. A hagymát csíkokra vágjuk, kevés olajon alaposan megpároljuk, majd mehet rá egy evőkanálnyi barna cukor, a rub fele, egy löttyintés a málnaecetből és a barna sörből, majd az egészet közepes lángon készre pároljuk. A Rögös túrót a rub másik felével és a tormakrémmel alaposan átkeverjük. A steaket nagyon vékony szeletekre vágjuk. A kenyereket mindkét oldalukon megvajazzuk, majd egy-egy szeletre halmozzuk a steaket, rá a túrókrémet, erre helyezzük a sörben készült hagymát és a sajtot. Rátesszük a szintén megvajazott kenyeret, és mehet is egy forró serpenyőbe, ahol rövid idő alatt mindkét oldalát megpirítjuk a szendvicsnek.