Friss-zöldfűszeres túróval töltött gombafejek
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb gombafej (például csiperke vagy portobello)
- 20–25 dkg Rögös túró
- egy csokor metélőpetrezselyem
- egy kis csokor snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 10 dkg cheddar sajt
- 3 kanál tetszőleges zsiradék (napraforgóolaj vagy akár kacsazsír)
Elkészítés:
A gombákat alaposan megtisztítjuk, a törzseiket kitörjük, de nem dobjuk ki, hanem felhasználjuk majd a töltelékben. A gombák törzseit késes aprítóban felaprítjuk vagy késsel nagyon apróra vágjuk, de figyeljünk rá, hogy ne legyen pépes az állaga! Egy serpenyőben 2 kanál zsiradékot forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a gombatörzseket. Egy keverőtálban egy villa segítségével enyhén áttörjük a Rögös túrót. Hozzáadjuk a lepirított gombatörzset, az apróra vágott petrezselymet, snidlinget, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, végül alaposan elkeverjük. A gombafejeket „fejjel lefelé” egy kisebb, zsiradékkal kikent tepsire vagy sütőtálra helyezzük, majd beletöltjük a fűszeres Rögös túrót. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percet sütjük a gombákat, majd rászórjuk a reszelt cheddar sajtot, és még további 10 perc alatt készre sütjük.