Körtés túrótorta

Hozzávalók:
  • 500 g Rögös túró
  • 2 kis doboz, cukrozatlan natúr joghurt
  • 8 púpozott ek. zabpehely
  • 8–9 ek. eritrit vagy xilit (édesebb szájúak 10 kanállal is tehetnek bele)
  • 1 ek. vaníliás eritrit vagy friss vanília
  • 3 db tojás
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • ½ citrom leve
  • 2 db körte
Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját az eritrittel és a kókuszolajjal felverjük, hozzáadjuk a joghurtokat, a Rögös túrót és a zabpelyhet, valamint a citromhéjat és -levet. Robotgéppel vagy kézzel alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a Rögös túrós masszába. 1 db körtét megpucolunk és nagyon apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a masszába. Egy tortaformát kevés olajjal kikenünk, majd beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50–55 percet sütjük. Mivel a massza eléggé folyékony, esetleg kicsöpöghet a tortaforma illesztéseinél. Ezért a forma alá érdemes alufóliát tenni. Sütés után a másik körtét szépen felszeleteljük és a torta tetejét díszítjük vele. Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni a tortánkat.


További receptek

,