Krémleves édesburgonyával, répával, sütőtökkel és túróval, újhagymával és parmezánnal tálalva.

Hozzávalók:
  • 3 db közepes édesburgonya
  • 3–4 db közepes sárgarépa
  • ½ db közepes sütőtök
  • 1.5–2 db vöröshagyma
  • 2–3 gerezd fokhagyma
  • 5 púpozott ek. Rögös túró
  • parmezán sajt
  • 4–5 szál újhagyma zöldje
  • 250 ml kókusztejszín
  • só, bors, fokhagyma granulátum, kakukkfű
  • 3–4 ek. olaj
Elkészítés:

A zöldségeket pucoljuk meg, és vágjuk kb. 4–5 cm-es darabokra. Egy nagy fazékban hevítsünk olajat, majd dobjuk rá az apróra szeletelt hagymát. Pár perc kevergetés után, mikor már üveges, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is. Ezután jöhet rá a többi zöldség, amit öntsünk fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy pont ellepje. Sózzuk, borsozzuk, egy pici őrölt kakukkfűvel ízesítsük. Fedővel lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor a víz egyharmadát öntsük le. (Ha híg és teljesen levesszerű állagot szeretnénk, akkor csak egy keveset öntsünk le a vízből. Ha egy kicsit sűrűbb, főzelékhez hasonló állagot szeretnénk, akkor öntsük le az egyharmadát.) A lábasban maradt levet a zöldségekkel és a Rögös túróval egy kézi botmixer segítségével dolgozzuk össze. Kóstolást követően ízlés szerint fűszerezzük még, majd adjuk hozzá a kókusztejszínt, és pár percen keresztül főzzük össze. Nagy adag reszelt parmezánnal és apróra vágott újhagyma zöldjével, valamint egy kis morzsolt Rögös túróval tálaljuk. Langyosan is szuper finom!


További receptek

,