Liszt mentes cukkinis – zöldséges túrós quiche

Hozzávalók:
  • 5 db L-es méretű tojás
  • 200 g Rögös túró
  • kis marék reszelt mozzarella
  • 5 db csiperkegomba kalapja
  • 150 g cukkini
  • 1/2 vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 80 g friss spenót vagy bébispenót
  • 40 g friss medvehagyma
  • 1 marék friss petrezselyem
  • só, bors, fokhagymapor
Elkészítés:

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd az apróra vágott hagymát pirítsuk meg rajta az üvegesnél kicsit jobban. Mehet rá a kockákra vágott gomba és cukkini. Fűszerezzük ízlés szerint, majd kavargassuk 5–10 percig, amíg a zöldségek kicsit megpuhulnak. Ezután jöhet rá a megmosott, feldarabolt spenót és medvehagyma. Közepes lángon további 2–3 percet kavargassuk, amíg a levelek is megfonnyadnak. A zöldségeket tegyük félre hűlni. Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a Rögös túrót és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd egy kanállal addig kevergessük, amíg eltűnnek a nagyobb Rögös túró rögök és homogén massza nem lesz. Ekkor mehet bele a reszelt mozzarella. Ha ez kész, adjuk hozzá a tojásos-Rögös túrós masszához a zöldségkeveréket. Egy csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, jól olajozzuk ki az alját és az oldalát is. Ezután kanalazzuk bele az egész masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 45–55 percig süssük. A sütési idő függ a készüléktől, ezért érdemes többször ellenőrizni. Ha kész, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd egy kés segítségével, óvatosan vágjuk körbe a tésztát és csatoljuk le a formát.


További receptek

,