Reszelt túrós süti

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 2 kanál vaníliapaszta (vagy egy vaníliarúd kikapart belseje)
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 1 csipet só
A töltelékhez
  • ½ kg Rögös túró
  • 15 dkg cukor
  • 2 kanál vaníliapaszta (vagy egy vaníliarúd kikapart belseje)
  • 1 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje
Elkészítés:

A tészta minden hozzávalóját gyúrjuk össze, majd osszuk két egyenlő részre. Formázzunk belőlük labdákat, fóliázzuk be, és tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Közben elkészítjük a tölteléket, amihez a Rögös túrót a cukorral, a vaníliával és a tojássárgájával elkeverjük, villa segítségével áttörjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a Rögös túrós töltelékhez. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, amire egy nagyobb lyukú reszelő segítségével reszeljük rá a tésztánk egyik felét. A lereszelt tésztára simítsuk rá a Rögös túrós krémünket, majd erre reszeljük rá a másik felét a tésztánknak úgy, hogy nagyjából teljesen lefedje azt. A sütőt 180 fokra melegítsük elő alsó-felső sütésen, és 40 perc alatt süssük készre a süteményt.


További receptek

,