Rögös túrós-kivis pohárkrém

Ismerjetek meg egy igazán finom és tartalmas pohárkrémet! 🤩 A Rabbit Chef’s 👉 www.instagram.com/rabbit_chefs verziójába jutott mindenféle földi jóból, így hát könnyedén lehet, hogy ez lesz a következő kedvencetek. 😉

🧑‍🍳 A Rögös túrós-kivis pohárkrém karamelles pekándióval hozzávaló: 🥄 A tálaláshoz 1 csomag granola, 2-3 db kivi felkockázva 🥄 A túrókrémhez 450 g Rögös túró, 330 g natúr joghurt, 1 ek. porcukor vagy méz, 1 csomag vaníliás cukor 🥄 A karamelles pekándióhoz 2 csésze pekándió, 1 csésze cukor, 1 csipet só, 2 ek. vaj, fél csésze víz 🥄 A díszítéshez aprított pisztácia, dekorgyöngyök

🧑‍🍳 Elkészítés: A túrókrém hozzávalóit alaposan összekeverjük úgy, hogy a Rögös túró rögök szétessenek, és krémes állagot kapjunk. A karamellizált pekándióhoz melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, majd szórjuk rá a diókat. Süssük 3-5 percig időnként kevergetve, hogy kissé megpiruljanak. Ha kész, tegyük félre.

Kanalazzuk a cukrot egy serpenyőbe, és kezdjük el karamellizálni közepes hőmérsékleten. Ne kevergessük, inkább csak ingassuk a serpenyőt addig, amíg aranybarna masszát nem kapunk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Amikor a cukor karamellizálódott, öntsük hozzá nagyon lassan és óvatosan a vizet. Kevergessük addig, amíg a karamell teljesen feloldódik a vízben, majd adjuk hozzá a vajat és a sót. Szórjuk hozzá a pirított dióinkat a masszához, és alaposan forgassuk meg benne. 2-3 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és terítsük ki egy sütőpapírra. Hagyjuk kihűlni, ezután könnyen szét lehet választani. A pohárkém összeállításához szükségünk lesz néhány dekoratív pohárra, amibe rétegezzük a hozzávalóinkat: túrókrém, granola, felkockázott kivi, aztán megint ugyanez a sorrend, a tetejére mehet a túrókrém és a díszítés.