Rögös túrós spenóttal töltött cannelloni paradicsommártásban

Hozzávalók: (6 fő részére)
A szószhoz
  • 2 db darabolt paradicsomkonzerv vagy 2 doboz 500 ml-es passata
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ajókafilé (elhagyható)
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csokor friss bazsalikom
A töltelékhez
  • 350 g Rögös túró
  • 450 g fagyasztott paraj
  • 50 g reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • csipet szerecsendió
Továbbá
  • 250 g cannelloni száraztészta
  • 300 g reszelt mozzarella
Elkészítés:

A szószhoz hámozzuk meg és szeleteljük fel vékonyan a fokhagymát. Egy vastag aljú lábasban melegítsünk olajat közepesen forróra, tegyük rá a fokhagymát, és pároljuk üvegesre. Ügyeljünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni! Adjuk hozzá az ajókafilét, pároljuk további 1 percig, majd öntsük rá a paradicsomot, végül sózzuk, borsozzuk. A mártást addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, majd tegyük bele a rusztikusan felaprított bazsalikomot. A Rögös túrós töltelékhez olvasszuk fel a parajt szűrőben. Hagyjuk, hogy a leve kicsöpögjön, de kézzel kinyomkodva gyorsíthatjuk a folyamatot. A parmezánt és a mozzarellát lereszeljük. A Rögös túróhoz hozzáadjuk a sajtokat, a spenótot, a tojásokat és a szerecsendiót. Keverjük alaposan össze, majd sózzuk ízlés szerint. A Rögös túrós krémet nyomózsákba adagoljuk, és a nyomózsák segítségével megtöltjük a tésztacsöveket. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Egy tepsi aljára tegyünk vékony réteget a paradicsomszószból, fektessük rá a cannellonikat, majd kanalazzuk a tésztára a maradék szószt. Ügyeljünk rá, hogy mindenhová jusson belőle, mert a száraztészta csak a nedves közegben fog rendesen megpuhulni. A tészta tetejére szórjunk sajtot, végül tegyük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.


További receptek

,