Túrónudli pirított savanyú káposztával, tejföllel

Hozzávalók: 4 adaghoz
A nudlihoz:
  • 25 dkg Rögös túró
  • 3 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 12 dkg liszt
Eper öntet
  • 8 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 dl fehérbor vagy víz
  • 1 tk. cukor
  • 1 db babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény
  • só, bors
A tálaláshoz
  • 12 dkg tejföl
Elkészítés:

A nudlihoz a Rögös túrót villával összetörjük, belekeverjük a puha vajat, majd a tojást és a sót. Legvégül hozzágyúrjuk a lisztet, és gombócot formázunk belőle. Lisztezett deszkán hengerré nyújtjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és kézzel nudlikat sodrunk belőle. Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A káposztához a bacont egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd, amikor már szép piros, szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük. A serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a vékony, fél csíkokra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott, összevágott savanyú káposztát, felöntjük a borral, hozzáadjuk a cukrot és sózzuk, borsozzuk. 10 percig lassú tűzön pároljuk, amíg az összes folyadék el nem tűnik alóla, és a káposzta meg nem puhul. A párolt savanyú káposztát a túrónudlival és tejföllel együtt tálaljuk.


További receptek

,