Túrós Palacsinta a szabadban

Ritkán készítünk édességet, de a túrós palacsinta gyerekkorunk egyik klasszikus kedvence, ezért úgy döntöttünk kipróbáljuk az erdőben is.🥞⛰️🌲 Szabadtűzön, öntöttvas serpenyőben sütöttük meg a palacsintáinkat, nagyon jó hangulatban.🔥 A végeredmény vagány lett, függőágyban ebédeltünk a természet lágy ölén. 🏞️🌲 Íme a recept, készítsétek el Ti is!

Hozzávalók

Palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szóda
  • csipet só
  • 2 ek étolaj

Túrókrémhez:

  • Fél kg Rögös túró
  • 10 dkg tejföl
  • 4 db tojássárgája
  • Fél vanília rúd kikapart magjai
  • 70 g porcukor
  • 1 tk citromlé
  • Mazsola ízlés szerint

Palacsinta

A hozzávalókat beletesszük egy tálba és összekeverjük. A tejet lassan, folyamatosan kevergetve, szakaszosan adagoljuk hozzá, hogy csomómentes legyen a tésztánk. A serpenyőt felforrósítjuk és egy kevés olajjal meglocsoljuk. Kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk rá úgy, hogy egyenletesen eloszlatjuk a serpenyő egészére. A tészta mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.

Túrókrém A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd jó gazdagon (ahogy mi is😛) megtöltjük vele a “palikat”.

Mi porcukorral, málnával és áfonyával díszítettük, egyébként nagyon passzolt hozzá!

Jó étvágyat! 🐰🔥