Ritkán készítünk édességet, de a túrós palacsinta gyerekkorunk egyik klasszikus kedvence, ezért úgy döntöttünk kipróbáljuk az erdőben is.🥞⛰️🌲 Szabadtűzön, öntöttvas serpenyőben sütöttük meg a palacsintáinkat, nagyon jó hangulatban.🔥 A végeredmény vagány lett, függőágyban ebédeltünk a természet lágy ölén. 🏞️🌲 Íme a recept, készítsétek el Ti is!
Hozzávalók
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 3 dl szóda
- csipet só
- 2 ek étolaj
Túrókrémhez:
- Fél kg Rögös túró
- 10 dkg tejföl
- 4 db tojássárgája
- Fél vanília rúd kikapart magjai
- 70 g porcukor
- 1 tk citromlé
- Mazsola ízlés szerint
Palacsinta
A hozzávalókat beletesszük egy tálba és összekeverjük. A tejet lassan, folyamatosan kevergetve, szakaszosan adagoljuk hozzá, hogy csomómentes legyen a tésztánk. A serpenyőt felforrósítjuk és egy kevés olajjal meglocsoljuk. Kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk rá úgy, hogy egyenletesen eloszlatjuk a serpenyő egészére. A tészta mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.
Túrókrém A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd jó gazdagon (ahogy mi is😛) megtöltjük vele a “palikat”.
Mi porcukorral, málnával és áfonyával díszítettük, egyébként nagyon passzolt hozzá!
Jó étvágyat! 🐰🔥