Túrós sült padlizsán, paradicsom szósszal sok sajttal csőben sütve

Hozzávalók:
  • 2 db padlizsán (lehetőleg hosszú, nagy padlizsánokat válasszunk)
  • 100 g Rögös túró
  • 150 g ricotta
  • 1 csomag mozzarella sajt (1 nagy golyó)
  • 1 marék reszelt trappista sajt
  • 1/2 marék reszelt parmezán
  • 1 db tojás
  • Kb. 200 g cukrozatlan paradicsomszósz
  • só (ha van, nagy szemű tengeri sót használjunk), bors, friss petrezselyem
Elkészítés:

Mossuk meg a padlizsánokat, vágjuk le a végeiket, majd hosszában szeleteljük fel maximum fél cm vastag szeletekre, de lehet ennél vékonyabbra is. Sózzuk be a szeletek mindkét oldalát, és egy rácson hagyjuk pihenni 20 percet. Konyhai papírtörlővel alaposan itassuk le róluk a nedvességet. Tegyük a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 15–20 percig. Készítsük el a tölteléket! A Rögös túrót és ricottát keverjük össze a tojással. A mozzarellát vágjuk nagyon apró darabokra, majd a reszelt parmezánnal és a trappista sajt felével együtt adjuk hozzá a masszához. Keverjük bele az apróra vágott friss petrezselymet is, végül sózzuk és borsozzuk. A masszát keverjük alaposan össze, majd minden szelet sült padlizsánra tegyünk belőle kb. 2 evőkanállal. Ezután tekerjük fel a padlizsánokat. Egy kis méretű jénai tálba vagy tepsibe szedjük ki a paradicsomszósz felét, oszlassuk el egyenletesen, és helyezzük rá a töltött, feltekert padlizsánokat. Öntsük rá a maradék paradicsomszószt, és szórjuk a tetejére a trappista sajt másik felét. 180 fokos sütőben 25–30 percig süssük.


További receptek

,