Túrós sült zabkása
Hozzávalók: 4 adaghoz
- 20 dkg nagyszemű zabpehely
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. sütőpor
- ½ tk. só
- 1 ek. chiamag
- 5 dl tej
- 2 ek. méz
- 1 db alma lereszelve
- 5 dkg mandula aprítva
- 25 dkg Rögös túró
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
A zabkásához a zabot, a fahéjat, a sütőport, a sót és a chiamagot hozzákeverjük. Hozzáadjuk a tejet és a mézet, amiket alaposan elkeverünk, majd hozzáreszeljük az almát, belekeverjük a Rögös túrót és a felaprított mandulát is. Egy kisebb hőálló tepsit kikenünk olajjal, és beleöntjük a keveréket. 175 fokos sütőben 35–40 percig sütjük, amíg teljesen meg nem szilárdul, és a teteje barnulni nem kezd. Joghurttal és friss gyümölccsel tálaljuk.