Túrós sült zabkása

Hozzávalók: 4 adaghoz
  • 20 dkg nagyszemű zabpehely
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. sütőpor
  • ½ tk. só
  • 1 ek. chiamag
  • 5 dl tej
  • 2 ek. méz
  • 1 db alma lereszelve
  • 5 dkg mandula aprítva
  • 25 dkg Rögös túró
  • 1 ek. olaj
Elkészítés:

A zabkásához a zabot, a fahéjat, a sütőport, a sót és a chiamagot hozzákeverjük. Hozzáadjuk a tejet és a mézet, amiket alaposan elkeverünk, majd hozzáreszeljük az almát, belekeverjük a Rögös túrót és a felaprított mandulát is. Egy kisebb hőálló tepsit kikenünk olajjal, és beleöntjük a keveréket. 175 fokos sütőben 35–40 percig sütjük, amíg teljesen meg nem szilárdul, és a teteje barnulni nem kezd. Joghurttal és friss gyümölccsel tálaljuk.


További receptek

,