Túrós zöldséges tojás muffin

Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 5 ek. Rögös túró
  • 6 ek. zabpehelyliszt
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 marék újhagyma zöldje aprítva
  • 2–3 csiperkegomba kalapja aprítva
  • 1 db piros kápia paprika aprítva
  • 2–3 ek. aprított lila hagyma
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • reszelt mozzarella (elhagyható)

Tetszés szerint egy kis marék pirított bacon vagy megmaradt sült csirkemelldarabkák is belekerülhetnek. A recepthez használhatunk répát, kukoricát, főtt brokkolit vagy bármit, amit otthon találunk. Arra ügyeljünk, hogy paradicsomot, cukkinit és hasonló, levet eresztő zöldségeket ne használjunk, mert eláztatják a muffinokat.

Elkészítés:

A tojásokat keverjük el sóval és borssal. Jöhet bele a Rögös túró (diétázók használhatnak sovány változatot). Kézi habverővel addig kevergessük, amíg nem maradnak benne nagyobb Rögös túró rögök, és a Rögös túró jól eloszlik a tojásban. Jöhet hozzá a zabliszt és a sütőpor, majd ismét keverjük addig, amíg homogén masszát nem kapunk. Ezután mehet bele minden felaprított zöldség. Aki húsosra készíti, adja hozzá az apróra vágott bacont, sonkát vagy sült csirkemelldarabokat is. Alaposan vajazzuk ki a muffinforma minden rekeszét, majd kanalazzuk bele a zöldséges-tojásos masszát. Aki szeretné, a muffinok tetejét megszórhatja reszelt sajttal. 160 fokra előmelegített sütőben süssük 20–25 percig a muffinokat – mivel minden sütő más, közben azért figyeljünk, nehogy túlságosan megpiruljanak! Egy picit hagyjuk hűlni a muffinokat, majd egy kés segítségével könnyen kiszedhetjük a formából. Tejföllel, paradicsomszósszal vagy salsával is szuper fogás.


További receptek

,