Varga béles muffinformában

Hozzávalók:12 db-hoz
  • 25 dkg cérnametélt
  • 7 dkg aszalt meggy vagy mazsola
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 20 dkg tejföl
  • 50 dkg Rögös túró
  • 8 db réteslap
  • 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:

A cérnametéltet forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és félretesszük. Az aszalt meggyet 15 percre forró vízbe áztatjuk, ezután leszűrjük és feldaraboljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát, a feldarabolt aszalt meggyet, a tejfölt és a Rögös túrót, majd az egészet jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kifőtt cérnametéltet is, és félretesszük. Egy 12 darabos muffinformát vajazzunk ki. A réteslapokat először hosszában vágjuk ketté, majd négy egyenlő részre úgy, hogy nagy négyzeteket kapjunk. Fektessünk az egyik mélyedésbe egy levágott réteslapot, alaposan kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, fektessünk rá egy újabb réteslapot 45 fokkal eltolva. Jöhet egy újabb vajazás, újabb réteslap elforgatva. Összesen 4 réteget készítünk így el, amit minden mélyedéssel csináljunk meg. Majd ezekbe mehet bele az előzőleg elkészített Rögös túrós töltelék. A kilógó réteslapokat óvatosan hajtsuk a töltelékre. Végül kenjük meg az egészet a maradék vajjal. 180 fokos sütőben süssük 30–35 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ha elkészültek, vegyük ki őket, és fogyasztás előtt hagyjuk langyosra hűlni.


További receptek

,