Rögös túró, a tejtermék, amit érdemes megismerned!

A Rögös túrót bátran nevezhetjük a magyar konyha utánozhatatlan alapanyagának. Az elért nemzetközi elismerése miatt egyrészt büszkék lehetünk rá, de emellett több értékes tulajdonsággal rendelkezik még, amiről fontos tudnunk.

A Rögös túró számos hagyományos ételünk nélkülözhetetlen hozzávalója, gondoljunk csak olyan kedvencekre, mint a körözött vagy a túrógombóc. Kiváló minőségét és tradícióit már nem csak mi ismerjük. A Rögös túrót nemzetközileg is elismerték, amikor 2019-ben az Európai Unió nyilvántartásába vette. Ennek köszönhetően a Rögös túró lett az első tejtermékünk, ami elnyerte a hagyományos különleges termék megnevezést.

Mit jelent ez az elismerés?

A hagyományos különleges termék címet csak olyan termék kaphatja meg, ami összetételében vagy előállítási módjában hagyományosnak minősül. A Rögös túró sikeresen eleget tett a feltételeknek, így ma már európai uniós szinten rögzített, hogy csak a tradícióknak megfelelő eljárással lehet elkészíteni.

Aminek tényleg nincsen párja

Szerte a világban többféle túrótípus is létezik, ám azok előállításukban, állagukban és ízükben eltérnek a mi túrónktól. A friss, zamatos és kellemesen savanyú ízű, laza rögös állagú Rögös túró csak a Kárpát-medence régiójában készül.

Valódi szuperélelmiszer

A Rögös túró fehérjetartalma magas, ráadásul számos vitamin és ásványi anyag található meg benne. Emiatt megéri rendszeresen beépíteni a táplálkozásunkba – még akkor is, ha diétázunk. Változatosan elkészíthető, édesen és sósan egyaránt finom, bármelyik étkezésre jó választás.

További érdekességekért és receptekért látogass el a Rögös túró oldalára: www.rogosturo.hu

Ha ennyi információ után megkívántad a Rögös túrót, készítsd el a most következő receptet!