Miért páratlan tejtermék a Rögös túró?

A Rögös túrót bátran nevezhetjük a magyar konyha utánozhatatlan alapanyagának. Az elért nemzetközi elismerése miatt egyrészt büszkék lehetünk rá, de emellett számos értékes tulajdonsággal rendelkezik még, amiről érdemes tudnunk.

Vannak hozzávalók, melyek alapjaiban határozzák meg a gasztronómiánkat. A fűszerpaprika vagy a vöröshagyma mellett ilyen a Rögös túró is, ami több hagyományos ételünk nélkülözhetetlen eleme. A Rögös túró kiváló minőségét és tradícióit már nemzetközileg is elismerték, amikor 2019-ben az Európai Unió nyilvántartásába vette. Ennek köszönhetően a Rögös túró lett az első tejtermékünk, ami elnyerte a hagyományos különleges termék megnevezést.

Miért fontos az elismerés?

A hagyományos különleges termék címet csak olyan termék kaphatja meg, ami összetételében vagy előállítási módjában hagyományos. A Rögös túró sikeresen eleget tett a feltételeknek, így ma már európai uniós szinten rögzített, hogy csak a tradícióknak megfelelő eljárással lehet elkészíteni.

Valóban nincsen párja

Bár a világon többféle túróféleség létezik, ám azok előállításukban, állagukban és ízükben is eltérnek a mi túrónktól. A friss, zamatos és kellemesen savanyú ízű, laza rögös állagú Rögös túró csak a Kárpát-medence régiójában készül.

Igazi szuperélelmiszer

A Rögös túró fehérjetartalma magas, ráadásul számos vitamin és ásványi anyag található meg benne. Emiatt megéri rendszeresen beépíteni a táplálkozásunkba – még akkor is, ha diétázunk. Változatosan elkészíthető, édesen és sósan egyaránt finom, bármelyik étkezésre jó választás.

Kedvcsinálóként következzen egy egészséges napindító recept!