Rögös túró, aminek nincsen párja

A Rögös túró egyedisége miatt kiemelkedik a hazai tejtermékek sorából. Vajon minden fontos tudnivalót ismersz vele kapcsolatban? Derítsük ki!

A magyar konyha jellegzetességeként legtöbben először a fűszerpaprikára gondolnak. Pedig a Rögös túró is méltó erre a címre, hiszen legalább ugyanannyira utánozhatatlan alapanyaga a gasztronómiánknak. Ezt bizonyítja, hogy az Európai Unió nyilvántartásába vette, így lett a Rögös túró az első tejtermékünk, ami kiérdemelte a hagyományos különleges termék elismerést.

Mit jelent a hagyományos különleges termék cím?

A kategóriába olyan kiváló minőségű élelmiszerek kerülhetnek be, amelyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak. A Rögös túró sikeresen eleget tett a feltételeknek, így ma már európai uniós szinten rögzített, hogy csak a tradícióknak megfelelő eljárással lehet elkészíteni.

Igazán a miénk

A Rögös túró másik különlegessége, hogy csak a Kárpát-medencében készül. Számos más túrótípus létezik még a világban, de azok állagukban és ízükben is eltérnek a mi Rögös túrónktól, amit friss, zamatos és kellemesen savanyú íz, valamint egyedi rögös állag jellemez. Mindezt pedig pont a csak rá jellemző előállításnak köszönhetjük.

Amiért megéri fogyasztani

Páratlan tejtermékünk tápanyagtartalom szempontjából is jól teljesít. Magas a fehérjetartalma, több vitamin és ásványi anyag is megtalálható benne, emiatt megéri rendszeresen beépíteni a táplálkozásunkba – még akkor is, ha diétázunk. Változatosan elkészíthető, hiszen édesen és sósan egyaránt finom, bármelyik étkezésre jó választás. Ha ennyi információ után megkívántad, készítsd el a most következő receptet!