Túrós-pestós, zsályás, sonkás pizza

Túrós-pestós, zsályás, sonkás pizza

Hozzávalók:
A pizzatésztához
  • 500 g 00-ás liszt
  • 3 dl víz
  • 10 g élesztő
  • 25 g só
A feltétek
  • medvehagyma pesztó
  • 100 g Rögös túró
  • néhány levél friss zsálya
  • 100 g bivalymozzarella
  • 100 g sonka
Elkészítés:

A vízben elmorzsoljuk az élesztőt, és lassanként adagoljuk hozzá a lisztet, a végén a sót. Géppel 20 percig vagy ha nincs gép, akkor kézzel 40 percig dagasztjuk a tésztát, majd egy nedves konyharuhával letakarjuk, és egy zárt műanyagdobozban hagyjuk kelni 24 órán át szobahőmérsékleten.

Ha eltelt az egy nap, 3 egyenlő nagyságú bucira osztjuk a tésztát, és újabb 24 órán át hagyjuk kelni, immár a hűtőben.

Ezt követően kinyújtjuk a pizzatésztákat, teszünk rájuk a pesztóból, megszórjuk a Rögös túróval, és rádobjuk a mozzarellát, a zsályát és a sonkát.

Előmelegített 450 fokos pizzakemencében kb. 1,5 perc alatt készre sütjük.

Ha nincs otthon pizzakemencénk, a sütőt grillfokozatra állítjuk a legmagasabb hőmérsékleten. A rácsot a legfelső állásra helyezzük, erre pizzakövet teszünk, majd egy órán keresztül előmelegítjük a sütőt. Ezután nagyjából 3–4 perc alatt megsütjük a pizzát a kövön.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük